Energieneutrale woning

Wij bouwen en verhuren ook energieneutrale woningen.

Energieneutraal betekent dat het huis zélf de energie opwekt die nodig is. Dat wil zeggen: energie voor het verwarmen en koelen van de woning en voor warm water. Daarnaast wekt de woning ook energie op voor alle apparaten in huis. Dus voor de oven, koelkast, wasmachine, tv en computer. Die energie wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Hartstikke fijn voor de bewoners dus!

Maar hoe werkt zo'n woning nou precies?
En hoe moet je hier als bewoner mee omgaan? Dat wordt mooi uitgelegd in deze video.

Hoe werken de systemen in uw woning?

Terugwinninginstallatiesysteem

Er is een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit systeem zuigt de gebruikte lucht uit de woning en blaast verse lucht de woning binnen. Voordat de verse lucht de woning binnenkomt, wordt de lucht voorverwarmd. Zo gaat er nauwelijks warmte verloren. Het ventileren via het openen van ramen en deuren is niet nodig.

Warmtepomp

Uw huis heeft een warmtepomp. Deze zorgt voor een fijne temperatuur en warm water in uw woning. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht of bodem en stuurt deze door naar de vloerverwarming en de boiler. Daar wordt het water verder verwarmd tot de temperatuur die u wilt. Daarvoor wordt stroom verbruikt.

Zonnepanelen

Op het dak liggen zonnepanelen, die bij daglicht elektriciteit opwekken. De apparaten in uw woning gebruiken die opgewekte elektriciteit.