Verhuizen

U wilt groter of kleiner wonen, in het centrum of juist aan de rand. Verhuizen is dan een mogelijkheid. Als u een woning van ons huurt, dan zegt u de huur op. Na de huuropzegging ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

Veel gevraagd over Verhuizen

Ik ga verhuizen. Moet ik de meterstanden doorgeven aan mijn energiemaatschappij?

Algemeen

Heeft u nog analoge meters, dan moet u de verhuisdatum en meterstanden doorgeven. Steeds meer gas- en elektriciteitsmeters zijn "slimme meters". Heeft u slimme meters, dan hoeft u alleen de laatste huurdag aan uw energieleverancier door te geven. In dat geval lezen ze op die dag vanaf afstand de meterstanden voor u uit. Noteer ook altijd voor u zelf de meterstanden. 

Ik ga verhuizen. Moet ik mijn verhuizing doorgeven aan de gemeente?

Algemeen

Ja, u moet uw verhuizing doorgeven bij de gemeente. Dit kan ook digitaal. Kijk op de website van de gemeente waar u gaat wonen.

Ik ga verhuizen. Moet ik de stand van de watermeter doorgeven aan Vitens?

Algemeen

Ja, als bij uw woning een watermeter aanwezig is, dan moet u deze doorgeven aan Vitens. Bij een aantal woningen zijn geen watermeters per adres aanwezig, maar per groep woningen. In zo'n geval is het doorgeven niet nodig.

Ik ga verhuizen. Moet ik dit melden bij de Belastingdienst?

Algemeen

Als u via de gemeente uw verhuizing heeft doorgegeven, dan wordt dit doorgegeven aan de Belastingdienst. Toeslagen zoals huurtoeslag worden niet automatisch overgezet, dit moet u zelf via de Belastingdienst regelen via www.toeslagen.nl.

Ik ga verhuizen. Wat is mijn opzegtermijn?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging van u ontvangen. U mag de huur ook langer van te voren opzeggen. Klik hier om de huur op te zeggen.

Ik ga verhuizen, mag ik mijn zelf aangebrachte kookplaat meenemen?

Algemeen

Ja, u mag alle spullen die u van u zelf zijn meenemen wanneer u gaat verhuizen. Het is ook mogelijk om dit ter overname aan te bieden aan de volgende huurder.