Overlijden
Als een van de huurders is overleden, kan de medehuurder in de woning blijven wonen. Het is wel belangrijk dat u aan ons doorgeeft, dat een van de huurders is overleden. Dan kunnen wij het huurcontract aanpassen.
Bij huwelijk, geregistreerd partnerschap of medehuurderschap
Het huurcontract gaat automatisch naar de partner of medehuurder. Als partner of medehuurder hoeft u dan alleen een kopie van uw geldige legitimatiebewijs en een kopie van de overlijdensakte naar ons te sturen. Wij zorgen ervoor dat het huurcontract op naam van de partner of medehuurder komt te staan. Deze persoon wordt dan de hoofdhuurder.
Bij samenwonen
De partner of medehuurder kan een aanvraag indienen tot voortzetting van het huurcontract.
Woonde u minimaal twee jaar samen, bent u nog geen medehuurder en is uw partner overleden? Dan kunt op de volgende manier het huurcontract voortzetten. Wij hebben daarvoor de volgende gegevens nodig:
- Kopie van de overlijdensakte
- Kopie van uw geldig legitimatiebewijs
- Uittreksel Basisregistratie Personen met adreshistorie (Dit kunt u aanvragen via de gemeente)
- Bewijs van voeren van een duurzame en gezamenlijke huishouding (bijvoorbeeld kopie gezamenlijke bankrekening, gezamenlijke belastingaangifte, verzekeringspolis)
Meerderjarige inwonende kinderen of de voogd van minderjarige kinderen?
Zij kunnen het huurcontract niet voortzetten. Net als bij de nabestaande(n) / erfgename(n). In deze situaties proberen wij in overleg met de betrokkenen tot een oplossing te komen. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de belangen van de kinderen. De termijn waarbinnen de woning verlaten moet worden, hangt af van meerdere factoren. Volgens de wettelijke regelgeving is het soms mogelijk het huurcontract op naam van het inwonende kind te laten zetten. Voorwaarde is dat het inwonende kind zijn hele leven thuis heeft gewoond en inmiddels de leeftijd van 36 jaar gepasseerd is. Daarnaast moet er sprake zijn van een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Bevindt u zich in deze situatie? Neem dan contact op met onze verhuurconsulenten via 0529 - 45 25 88.
Veel gevraagd over Overlijden
Mijn partner is overleden. Kan ik de huurovereenkomst overnemen?
Algemeen
Als u was getrouwd of geregistreerd partnerschap had, kan de huurovereenkomst mogelijk door u worden overgenomen. Ook als u kunt aantonen dat u minimaal twee jaar op hetzelfde adres woont en een duurzame gemeenschappelijke huishouding had, kunt u mogelijk de huurovereenkomst overnemen.
Eén van mijn ouders is overleden. Kan ik als kind de huurovereenkomst overnemen?
Algemeen
Soms is het mogelijk om de huurovereenkomst over te nemen. Het inwonende kind moet wel zijn hele leven thuis hebben gewoond en ouder zijn dan 36 jaar. Daarnaast moet er sprake zijn van een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Neem altijd contact met ons op om uw situatie te bespreken. Hiervoor kunt u telefonisch 0529 - 45 25 88 of per mail info@vechtdalwonen.nl contact met ons opnemen.
Kan ik als kind de huurovereenkomst overnemen wanneer mijn ouders overlijden?
Algemeen
Het is soms mogelijk om als kind de huurovereenkomst over te nemen. Het inwonende kind moet wel zijn hele leven thuis hebben gewoond en ouder zijn dan 36 jaar. Daarnaast moet er sprake zijn van een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Neem altijd contact met ons op om uw situatie te bespreken. Hiervoor kunt u telefonisch 0529 - 45 25 88 of per mail info@vechtdalwonen.nl contact met ons opnemen.