Samenwerking met Energiecoaches voor duurzaam wonen

Vechtdal Wonen en natuuractiviteitencentrum De Koppel bundelen krachten

Vechtdal Wonen en De Koppel hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om energiecoaches in te zetten in de gemeenten Hardenberg en Ommen. Deze samenwerking heeft als doel huurders van Vechtdal Wonen te informeren en adviseren over verduurzaming en energiebesparing, en woningeigenaren op weg te helpen met de eerste stappen naar een duurzamer huis.

“Met de inzet van energiecoaches kunnen we onze huurders niet alleen helpen om hun energiekosten te verlagen, maar dragen we ook bij aan een duurzame toekomst. Dit initiatief biedt praktische ondersteuning en maakt het voor iedereen heel gemakkelijk om stappen te zetten richting verduurzaming.” Aldus Cees Naberman, manager Wonen van Vechtdal Wonen.

Eén netwerk voor alle energieadviezen

De Koppel wordt de centrale speler in deze samenwerking, met een netwerk van energiecoaches die informatie kunnen bieden. Ans Naber, directeur van De Koppel: ‘’Van eenvoudige energiebesparingstips tot kennis over technische ingrepen voor de woning, alles is ondergebracht bij het Startpunt duurzaam Hardenberg / Ommen van De Koppel’. De gemeenten Ommen en Hardenberg zijn hier ook nauw bij betrokken.

Hoe werkt het in de praktijk?

Nieuwe huurders van Vechtdal Wonen krijgen standaard de vraag of zij advies willen van een energiecoach. Als zij dit willen, neemt de energiecoach op een geschikt moment contact op voor een afspraak. Tijdens deze afspraak krijgen de huurders praktische adviezen over hoe zij energie kunnen besparen in hun woning. Wanneer kleine aanpassingen nodig zijn, komt een klusteam in actie om deze kosteloos uit te voeren.

Ook huidige huurders kunnen contact opnemen met natuuractiviteitencentrum De Koppel voor een afspraak met een energiecoach en gratis energieadvies aanvragen. De energiecoach is onafhankelijk en geeft deskundige informatie.

 

Wilt u als huurder van Vechtdal Wonen ook profiteren van gratis energieadvies?

Neem dan contact op met De Koppel en maak een afspraak met een van de energiecoaches. Ga naar www.dekoppel.com, of neem contact op via 0523 - 27 33 88 of energiecoach@startpunthardenberg.nl (Bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)

 Wilt u in het algemeen meer weten over energiebesparing? Dan kunt u de expositie over energiebesparing bekijken bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8 in Hardenberg