Vechtdal Wonen koopt oude Pacton-loods Haven Oost

Donderdag 30 mei heeft woningcorporatie Vechtdal Wonen de oude Pacton-loods, locatie Buitenhuis, officieel aangekocht van de gemeente. “Bijzonder dat wij deze 140 meter lange en zestien meter brede loods, bekend punt in Ommen, mogen transformeren tot multifunctioneel gebouw,” vindt directeur-bestuurder Martijn Rink.

“Onze intentie is om hier onder andere ons nieuwe kantoor te vestigen, want we zijn de afgelopen jaren uit ons jasje gegroeid. We zijn van 85 naar 130 collega’s gegaan. Heel erg fijn, maar dat betekent ook dat we plek tekort komen in ons huidige pand aan de Eskampweg. Daarnaast komen er ook 11 sociale huurappartementen en we bieden ruimte aan een maatschappelijke organisatie.” Wie er precies in komt en hoe het eruit gaat zien, is nog in ontwerp.

Wonen, werken, ontmoeten en verbinden

In het plangebied Haven Oost komen ook sociale huurwoningen. Rink: “We vinden het belangrijk om dichtbij onze huurders te zijn. Dat was dan ook een eis voor ons in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Tegelijkertijd zien we onszelf ook als netwerkorganisatie. We vinden dat we ook een maatschappelijke rol hebben in ons werkgebied: wonen, werken, ontmoeten en verbinden. Daar past het oude kantoor niet meer bij. Met dit multifunctionele gebouw op een centrale plek komen onze ambities samen.”

Wethouder Bongers: “Vechtdal Wonen is de enige woningcorporatie in Ommen. Het is mooi dat zij zich midden in de stad vestigen en een oud stukje Ommen transformeren tot een plek waar het fijn wonen en werken is. In het verleden had het voormalige havengebied een wat sombere en verlaten uitstraling. Inmiddels, en zeker met de omzetting van de loods naar kantoor en maatschappelijke functies, ontstaat er een prachtige woonwijk. Als gemeente zijn wij bijzonder ingenomen met deze ontwikkeling en wij zijn ervan overtuigd dat het veel woonplezier gaat opleveren.”